Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, μέσω της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με τη Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ. και με την υποστήριξη του Δ.Π.Θ. (Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ.) και του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Α.Μ.Θ. (συντονίστριες ΠΕ02 Μαρία Ζωγραφάκη και Κατερίνα Σαμαρά), σας προσκαλεί στην εκδήλωση «Η Θράκη και ο λαογραφικός της πλούτος, συνάντηση στο Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής», την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 18.00-19.15. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

-«Γνωριμία με το Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής, το εκθετήριό του και τις δυνατότητες ανάδειξης του λαϊκού πολιτισμού της Θράκης»-Κέλυ Γκόγκου, μουσειολόγος, υπεύθυνη του Λαογραφικού Μουσείου Κομοτηνής
-«Το σπουδαίο λαογραφικό έργο του Θρακιώτη Πολύδωρου Παπαχριστοδούλου»- Μαρία Αλεξίου, φιλόλογος, ΜΑ στην Τοπική Ιστορία

Σύντομα αποσπάσματα από λαογραφικά κείμενα του Π. Παπαχριστοδούλου θα διαβάσει ο ηθοποιός Φιλοποίμην Ανδρεάδης.
Εκ μέρους του Εργαστηρίου Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας συμμετέχει ο δρ. Θανάσης Κούγκουλος, Ε.ΔΙ.Π. Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Κομοτηνής  και ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος λόγω υγειονομικών μέτρων, γι’αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής με ένα απλό μήνυμα στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Επιμορφωτική εκδήλωση με τίτλο «Μαθαίνουμε για τα δάση και την άγρια ζωή» διοργανώνεται την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 και ώρες 18.00 - 21.00 για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου με τη συνεργασία οχτώ Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ), έντεκα Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αρκτούρος». Σκοπός της επιμορφωτικής εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών με νέες γνώσεις για τα δάση, την άγρια ζωή, τη βιοποικιλότητα και το φυσικό περιβάλλον και η υποστήριξή τους για υλοποίηση αντίστοιχων διαδικτυακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες: • Ο ρόλος των Φορέων Διαχείρισης Προστατευμένων Περιοχών στην προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας • Κίνδυνοι για την άγρια ζωή και τρόποι αντιμετώπισης • Παρουσίαση διαδραστικών εκπαιδευτικών εξ αποστάσεως προγραμμάτων για τα δάση και την άγρια ζωή από την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος» • Αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων για διαδικτυακά περιβαλλοντικά προγράμματα Η επιμορφωτική εκδήλωση θα υλοποιηθεί σύγχρονα από απόσταση, λόγω της πανδημίας COVID-19, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Webex του Υπουργείου Παιδείας δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους. Το επιμορφωτικό σεμινάριο διοργανώνεται με τη συνεργασία των ΚΠΕ Αρναίας, Βιστωνίδας, Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου, Κιλκίς, Παρανεστίου, Ποροΐων και Φιλίππων, των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΠΕ) Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Δυτικής Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Ροδόπης, Σερρών και Χαλκιδικής και των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Δράμας, Δυτικής Θεσσαλονίκης, Έβρου και Ροδόπης και της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αρκτούρος». Η συμμετοχή των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης γίνεται δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή Σχολικών Δραστηριοτήτων εκτός των ΔΠΕ Κιλκίς και Χαλκιδικής που γίνεται δια των Προϊσταμένων Εκπαιδευτικών Θεμάτων. Συμμετέχουν επίσης με εισηγητές τα δασαρχεία Σταυρούπολης, Δράμας και ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης. Συντονιστικό ρόλο έχει αναλάβει το ΚΠΕ Κιλκίς στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) - Περιβαλλοντική Εκπαίδευση - B' Κύκλος» που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Οργάνωση «Αρκτούρος» συμμετέχει στο πλαίσιο του Προγράμματος με τους διακριτικούς τίτλους “ΣΤΗΡΙΖΩ”, “ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ” και “ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ” του Υπουργείου Εσωτερικών - Τομέας Μακεδονίας και Θράκης (ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΡΓΟΥ: 2019ΣΕ03900001): «Επιχορήγηση και Προβολή Δράσεων για την Προστασία του Περιβάλλοντος και την Προώθηση της Πολιτιστικής Δημιουργίας στη Μακεδονία και στη Θράκη».

 

Η ΔΔΕ Ροδόπης με την υποστήριξη της ΔΚΕΠΠΑΚ αποτυπώνει φωτογραφικά την πανδημία που ξεκίνησε βίαια το 2020, αλλάζοντας τόσο δραματικά τη ζωή μας. Ευγνώμονες για τη συνδρομή των συναδέλφων μας που με μια φωτογραφική μηχανή ή ένα κινητό τηλέφωνο μάς προσέφεραν τη δική τους εκδοχή αυτής της συγκυρίας.
Δείτε το φωτογραφικό άλμπουμ εδώ: https://fliphtml5.com/qhjks/hacu
 

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης συνεργάζονται με το Εργαστήριο Γλωσσολογίας ΣυνΜορΦωΣΗ του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην οργάνωση ενός κύκλου επιμορφωτικών συναντήσεων με θέμα «Γλώσσες του Πολιτισμού». Η αρχή θα γίνει στις 12 Μαρτίου 2021 και στις 18.30 με τη διαδικτυακή συνάντηση «Η γλώσσα της μετάφρασης»

Διαβάστε περισσότερα στην ανάρτηση: https://blogs.sch.gr/ypsddiderod/2021/03/05/oi-glosses...

 

Εν όψει της διαδικτυακής εκδήλωσης «Όψεις του Αγώνα»-1821 (Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021) και για όσους δεν πρόλαβαν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, ανακοινώνεται ότι η πρόσβαση στην εκδήλωση μπορεί να επιχειρηθεί και μέσω YouTube, αλλά χωρίς δυνατότητα διάδρασης, δηλαδή διατύπωσης ερωτημάτων και παρατηρήσεων προς τους ομιλητές.

Δείτε συνημμένο το πρόγραμμα της εκδήλωσης

 docΌψεις του Αγώνα 1821-Πρόγραμμα εκδήλωσης34 KB

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης όπως αυτή μεταδόθηκε στο youtube.

 

 

Μαθαίνουμε Ασφαλείς - Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

safe-edu

Τηλεκπαίδευση

remote_edu

Κύλιση στην Αρχή
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com